
L’Espai Migdia és un moment del dia que ha de proporcionar als infants:
Partim de la idea que el temps de migdia que els infants passen a l’escola s’ha d’assemblar, tant com sigui possible, al que passarien a casa. Volem que sigui un temps que els alliberi de la necessària atenció i esforç que requereixen les tasques escolars, i que permeti als infants reemprendre la jornada de la tarda amb la millor disposició per a afrontar la feina a l’aula.
L’Espai Migdia de l’Escola Meritxell es construeix sobre tres pilars fonamentals:
INFANTS
• Que trien el seu lleure.
• Atesos per persones preparades.
• Emocionalment escoltades.
EQUIPS
• Que lideren el projecte.
• Que aprenen i milloren de manera continuada.
• Coordinats amb la direcció i les tutories.
PRODUCTE
• Aliments i joguines de qualitat i proximitat (pagesos / artesans de la joguina).
• Innovació i millora continuada. Els nostres menus estan adaptats a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i a les recomanacions de la guia l’Alimentació Saludable a l’etapa escolar publicada pel Departament de Salut.
F.ROCA, el nostre partner
Cuiners i persones especialitzades en el món de la cuina per a infants, amb àmplia experiència en el món de l’hosteleria.

La Yolanda és cuinera i va arribar a la nostra escola a principis del curs 2010. Propera, amable i atenta, és una professional, amb molta experiència, que estima la seva feina i que adopta una actitud positiva en el seu dia a dia. Aquesta actitud afavoreix una bona relació amb el seu equip i amb els alumnes de la nostra escola.
Pedagogs i persones amb una àmplia experiencia en l’atenció dels infants en espais no formals.

La Lara va estudiar Farmàcia i Magisteri, va fer l’escolarització en anglès. La seva passió és l’esport, activitat que compagina amb la de coordinadora de l’Espai Migdia de l’escola i d’un club esportiu. És molt resolutiva i afronta els reptes amb determinació, fet que aporta molta seguretat a la franja del migdia de la nostra escola. Té un gran sentit de l’humor, una característica valorada molt positivament pels nostres infants i joves.
Eixos bàsics de cuina
OFERTA GASTRONÒMICA PERSONALITZADA
Quatre propostes de menús personalitzades amb les corresponents derivacions per a dietes i intoleràncies.
- Pels alumnes d’Infantil fins a 2n de primària
- A partir de 3r de Primària, fruita variada de postres.
- A partir de 5è de Primària, dues opcions de guarnició a escollir.
- A partir de 1r de l’ESO, hi ha l’opció d’escollir entre dos primers i dos segons, als que sumem la variació de les guarnicions i les postres.
CUINA TRADICIONAL I MEDITERRÀNIA
• Incorporem la cultura gastronòmica catalana a la cuina de col·lectivitats.
• Els menús de l’escola tenen el segell Marca Cuina Catalana

PRODUCTES DE QUALITAT
• Presència en els menús de productes ecològics (30%) i de proximitat(70%).
• Qualitat en el producte: l’oli d’oliva verge extra, les carns picades elaborades especialment per a nosaltres sense productes al·lergògens i sense conservanst químics, el pollastre groc català, la vedella de Girona, el bacallà d’Islàndia i el iogurt La Fageda.
SALUT
• Menús equilibrats i supervisats per un equip de dietistes i nutricionistes que segueixen les recomanacions del Departament de Salut.
• Aquests menús estan adaptats a les temporades de tardor-hivern i primavera-estiu
SEGURETAT ALIMENTÀRIA
• Metodologia de treball basada en l’APPCC – anàlisi de perill i control de punts crítics.
• Realització d’auditories externes i internes periòdiques.
• Cuina certificada i auditada per l’Associació de celíacs (segell de l’Associació de celíacs 2020)
SERVEIS DE RESTAURACIÓ
• Menús diaris per a la comunitat educativa
• Cafeteria
• Picnics i berenars
• Celebracions i/o serveis especials a l’escola

Eixos bàsics de monitoratge
LEURE LLIURE
• L’infant tria entre diferents espais lúdics.
• Ludoteques per a Infantil i Primària i espais exclusius per a joves.
• Una part de l’equip de monitoratge té relació amb els infants en llengua anglesa.
BENESTAR EMOCIONAL
• Metodologia basada en la gestió emocional dels conflictes.
• L’infant aprèn a ser proactiu amb les seves emocions.
SELECCIÓ I FORMACIÓ CONTINUADA
• Seleccionem actituds, i formem dinamitzadors amb habilitats centrades en l’atenció a l’infant.
• Programació interna de formació,
en col·laboració amb diferents administracions i entitats (Creu Roja).
Preus curs 24-25
- Servei de menjador puntual (1 dia): 11,50€
- Servei mensual continuat EI, EP i 1r.cicle de l’ESO: 178,50€/mes (10 mensualitats).
- Servei mensual continuat 2n.cicle de l’ESO: 165,26€/mes (9 mensualitats) i 82,63€ al mes de juny (mensualitat única).
- Els alumnes de Batxillerat podran quedar-se a dinar a la cafeteria de l’escola, on se’ls ofereix un ampli ventall de plats combinats.